Brief opening schoolbibliotheek en Kinderboekenweek 2014

Geachte ouders,

Woensdag 1 oktober start de Kinderboekenweek 2014. Het thema is dit jaar : FEEST!

We gaan de week feestelijk openen, om 8.30 uur in school. Iedereen is van harte welkom.

Het is tevens de start van DE BIBLIOTHEEK OP SCHOOL! Vanaf 1 oktober kunnen de kinderen boeken lenen voor in huis via de schoolbibliotheek. De schoolbibliotheek is opgezet in nauwe samenwerking met de bibliotheek Hof van Twente.

Een aantal moeders hebben samen met Janine Mooij de boeken van onze school en van de bieb uit de Hof van Twente, in één leensysteem ondergebracht, met als voornaamste doel:

KINDEREN MET VEEL PLEZIER LATEN LEZEN OP SCHOOL EN THUIS.

We zullen gedurende de Kinderboekenweek in de klas veel aandacht besteden aan het plezier en belang van het lezen.

We geven het voorlezen op dinsdag 7 oktober extra aandacht, we beginnen met een half uurtje voorlezen in alle groepen. (8.30 uur - 9.00 uur). We zoeken enthousiaste vaders, moeders, opa's, oma's, buurmannen , tantes, ooms etc. om hierbij te helpen. Graag opgeven bij één van de leerkrachten.

Vrijdag 10 oktober gaan de kinderen van groep 3, 4 en 5 naar een muzikale voorstelling in het muziekcentrum in Enschede om de Kinderboekenweek feestelijk af te sluiten. We vertrekken om 8.15 uur vanaf school! De andere groepen kunnen het concert live volgen in school.

Verder willen we u nog vragen mee te sparen via de C1000, voor extra kinderboeken op school. Spaarkaarten zijn van harte welkom!

Voor vragen kunt u terecht bij één van de teamleden.

Veel (lees)plezier!

Vriendelijke groeten,

Team obs Deldenerbroek